Pris ”katt blir ko”

En liten social juvel från Paviljongens uppfödning kostar 10 000.

Men om ni köper en katt av mig, så köper jag en ko till en fattig familj i Etiopien. Jag har själv varit där och med egna ögon sett hur en ko kan rädda en hel familj och hur otroligt lyckliga de är över sin ko som ger dem mjölk och kalvar att sälja i framtiden. Kon kostar 3200 kr inkl kraftfoder i många år och inga pengar går till administration. En svindlande liten summa för att rädda en hel familj! Familjens första kalv går också till en annan familj som får en gratisko. Så välsignelsen tar aldrig slut!
Läs gärna mer om barnsamaritens fantastiska arbete under: http://www.barnsamariten.se/

Varför kostar en Sibir eller Neva så mycket?

Avelsprogram:
P g a att rasen är liten är aveln komplicerad, speciellt Nevorna är väldigt få i Sverige. Avelsdjur får absolut inte var släkt. Mina katter är importerade eller kommer från föräldrar som är importerade. Detta kräver mycket tid, men också pengar. Alla avelsdjur bör HCM testas med jämna mellanrum (för att se om de inte har en hjärtsjukdom som tyvärr finns inom alla kattraser).

Kostnader:
Fasta kostnader för t ex veterinär, vaccination, stamtavlor och kattmat.
Mycket kan också hända och har man otur som uppfödare så kan kostnaderna kan bli skyhöga om t ex kattmamman behöver kejsarsnitt, får juverinflammation, livmodersinflammation mm mm.

Arbetstid:
Skulle man räkna timlön skulle den bli väldigt låg. Speciellt när det krånglar med en kull. Mamman kan bli sjuk och man får handmata en hel kull var 3:e timme i flera veckor. Jag har varit med om detta några gånger och det är otroligt jobbigt.