Vår uppfödning och katternas familjer

Anneli heter jag och bor på landet utanför Jönköping, tillsammans med min man och våra fem barn. Jag jobbar deltid som lärare på en grundskola i närheten. Vi har också ett liten rum & stuguthyrning på gården.
Vi har länge haft katter, men det var först i april 2005 som vi fick hem vår första renrasiga Norska skogkatthona och då gick jag också med i kattklubben DackeKatten. Jag tyckte ganska snart att det var jätteintressant med uppfödning med allt vad det innebär.

Nästa kisse blev en Sibirisk katt, anledningen till det var främst att den var allergivänlig, men också att rasen verkade så härlig till sättet och att rasen var frisk.

Jag har alltid tyckt att kattrasen ”Helig Birma” varit så fina, men p g a min allergi har jag inte vågat ha någon. När jag sedan fick se Nevorna föll jag pladask och snart var min första Neva Masquerade inköpt från Österrike.

Först och främst satsar jag på katter med underbart temperament, som är mycket sociala och tillgivna. Jag är faktiskt riktigt stolt över att alla mina katter är otroligt sociala, riktiga knäkatter, nästan så där ”jobbigt sällskapliga”. Jag har bara 2 katter som bor hemma hos mig. De flesta av mina kissar bor hos vänner i närheten på foder. Vilket innebär att varje katt och varje kattungekull får mycket uppmärksamhet av sin familj och mycket social träning, det är mycket viktigt.

Det är för mig viktigt att mina katter är friska och att aveln är utan inavel. Därför HCM-testar jag mina katter och jag har också bara katter som är importerade eller har föräldrar som är importerade. Detta gör att jag lättare kan avla utan inavel.

Jag vill givetvis också komma så nära ras-standarden, det typiska utseendet och pälskvalitén som en Sibir/Neva ska ha, som möjligt. Tyvärr har jag inte ställt ut mina kissar på ett tag för att min rygg har varit dålig.

Här följer lite om mina fodervärdar där följande katterna bor: Dixie, Fideli, Fido, Foxy, Fia, Nova och Jasmin

Dixie

Vi är en familj på tre döttrar och två vuxna, som bor ca en mil utanför Jönköping, ute på landet.
Våra flickor är 5, 10 och 12 år och är alla väldigt förtjusta i Dixie. Hon tycker om att vara i samma rum som oss och ligger gärna bredvid i soffan när vi tittar på TV, lagar mat mm.
På sista tiden har hon upptäckt att dockvagnen är skön att sova i, och ligger gärna där och myser medan någon av döttrarna kör runt henne.
Hon har blivit en naturlig familjemedlem för oss! Dixie är ute och innekatt.

Fideli

Fideli bor i en villa i en förort till Jönköping. Stor tomt och närliggande skogsområde. Hon går ut och in via en kattlucka.
Hon har, under sitt boende hos oss, gett oss några kullar med ungar som har varit underbara. Själv är hon världens goaste katt, så mjuk och skön. Social begåvad vilket resulterar i: Går gärna med på våra promenader, delar alltid soffan/knät vid tv-tittande och är närvarande vid frösådd, bilmek, avloppsrensning, dataarbete och tandborstning = jämt. Go mot hela familjen även om husse är bäst. Han ger henne mat, borstar henne, är hemma mest.
Alltså min katt /Husse

Fido och Foxy

Fido och Foxy bor tillsammans med vår familj; två vuxna och två små barn. Vi bor nära Ulricehamn. Ca en timme med bil väster om Jönköping.
Katterna är en del av vår familj och två underbara personligheter. Båda är sociala, tillgivna och trygga katter. De gillar att vara där vi är! Hos oss är de vana vid bus, lek och spring men även vid lugn och ro, gos och omvårdnad.
Då vi bor på landet har de möjlighet att röra sig fritt både inne och ute.
Att ha katt har inte alltid varit en självklarhet i vår familj eftersom en av oss är pälsdjursallergiker. Men den sibiriska katten har gjort det möjligt! Nu kan vi inte föreställa oss ett liv utan katt!

Fia

Fia bor i ett stort hus en liten bit utanför Gnosjö, ca 45 minuter sydväst om Jönköping. Hon älskar att vara ute och går ut och in som hon vill. Hon är en mästare på att fånga och släpa in diverse byten som hon stolt visar upp för oss i familjen. Fia delar hushåll med en Birmahanne, en jakthund, två tonåriga killar samt husse och matte. Hon är en tuff tjej som inte backar undan när det kommer nya hundar eller människor på besök i huset utan kommer fram och hälsar. Hon är mycket social och är där vi är mest hela tiden. Hennes favoritposition är att ligga på rygg i någons famn och bli kliad under hakan. Nätterna tillbringar hon oftast i någons säng. Fia är en självklar del av vår familj!

Nova

Bor i lägenhet i Jönköping med oss två vuxna. Nova är en riktig goskisse som spinner mycket och vill va i knät. Hon är super social och vill gärna vara med där det händer. Om hon inte vill ligga i knät så är hon gärna i samma rum som oss andra. Fantastiskt mysig katt!

Jasmin

Vi bor strax utanför Jönköping i hus. Vår familj består av 2 vuxna och tre barn. Jasmin är innekisse och är vår goa skönhet. Trygg, social och kelig.